Ajánlások

Dr. F. Várkonyi Zsuzsa

Dr. F. Várkonyi Zsuzsa
pszichológus, a könyv fordítója


„…Bailey csodálatos és bölcs szövegét fordítani ugyanolyan örömet okozott, mint máskor a saját gondolataim megírása. Kevés más könyvet ismerek, amely ilyen nagy „összpontszámmal” nyújtana mély ismereteket, könnyű megértést és humora révén kellemes időtöltést. Bailey hatalmas tudással, nagy nyitottsággal és intuícióval képes megragadni kliensei teljességét, vagyis alkatát. Örülök, hogy ez a ma már tankönyvként is világszerte használt mű végre eljut a magyar olvasókhoz is.”
 “Ez a ma már klasszikusnak számító mű mintegy tizenöt éve került a kezembe – már akkor is óriási élményt adott –, de akkor még nem tudtam, hogy Bailey megközelítése milyen pontosan fedi Hahnemann eredeti elképzelését a holisztikus gyógyításról. Mindketten egységes egészként látják az embert: testi és mentális adottságok, egészség-ké­pek és betegség-tünetek mind egy-egy egységes ’csomag’ részei, me­lyek átfogó egységben is kezelendők, ha nem akut állapotról van szó.”

További info Dr. F. Várkonyi Zsuzsáról: http://fvarkonyizsuzsa.wordpress.com

letöltés

Dr. Katona Edit
homeopátiás pszichiáter
A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elnöke


„Bailey könyve magával ragadó olvasmány. Egy érzékeny szerző – orvos és pszichoterapeuta – sejlik fel az írás mögött. Itt találtam meg végre a Materia Medicákból hiányolt, árnyalt mentális képeket. A könyvben szinte megelevenednek a szerek – köszönhetően a számos esetleírásnak, valamint a színészekkel, művészekkel, közéleti és történelmi személyiségekkel vont párhuzamoknak.
Címének megfelelően ez a könyv majdnem kizárólag a pszichológiai jellegzetességekről, megnyilvánulásokról ír, de orvosként mindig törekszünk a tünetek (általános, mentális, lokális, modalitásbeli) összességének feltérképezésére, és az ennek megfelelő leghasonlóbb szer kiválasztására. A potenciákkal kapcsolatban óvatosságra intek bárki kezdő szakembert, mivel az 1M-es és efölötti magas potenciák, valamint az LM potenciasor alkalmazása komoly gyakorlottságot igényel, ezért felelősségünk is nagy.
Jó szívvel ajánlom e páratlan művet minden Olvasónak és Gyógyítónak, akik nyitottak a lelki működések megismerése iránt. Örülök, hogy a magyar fordítással még többek számára feltárulhat a homeopátiás gyógyítás csodálatos világa.”

További info Dr. Katona Editről: http://www.homeopata.hu

bona_laszlo

Dr. Bóna László
író, a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság elnöke, a CHE Homeopátiás Magániskola egyik alapítója, igazgatóhelyettese és képzési vezetője.


„Különös világra nyit ajtót Philip M. Bailey Homeopátiás pszichológia című könyve, üssük fel csak bátran, bárhol, rabul ejt a világa, és úgyis az egészet akarjuk látni, egyben.  Mert ő is az egészből indul ki, a teljes lét színjátékából. Megismerhetjük a benne szereplőket: mindegyikük különböző és érdekes egyéniség. Ráismerhetünk magunkra, barátainkra, szeretteinkre és ellenfeleinkre, azokra, akikkel békében vagyunk, és akikkel harcban állunk. Kik vagyunk mi valójában, különféle maszkok, szerepek vagy megtalálhatjuk valamiben igazi valónkat?  A könyv által vezetve színről színre láthatjuk az élet színes karneválját, amelyben növények, ásványok, állatok mindegyike egy-egy jól felismerhető személyiséget jelenít meg. Homeopátia és pszichológia – vagyis a hasonlóság analógiáira épülő lélektan: megismerni a világot nem más, mint felfedezni az egymáshoz hasonlókat, és a magunkban élő másokat, a másokban élő önmagunkat.  A könyvben bemutatott különféle ásvány, növény, állat valójában az univerzum egy-egy rejtett esszenciája, mindegyikük, akárcsak mi emberek, különféle szereplők a lét körforgásszerű drámájában. Kaleidoszkóp a könyv, izgalmas kirakós játék az élet, kész a szereposztás, olvassunk bele, és indulhat az előadás, maga az élet, látjuk, miként íródik a sors! Terapeutáknak, gyógyítóknak, önismeretre vágyóknak, vagy csak az életről gondolkodóknak – át kell mennie a megismerésnek eme tűfokán.”

További info Bóna Lászlóról: http://www.homeokult.hu

dr. Simon Fiala Ágnes

dr. Simon Fiala Ágnes
homeopátiás orvos, pszichoterapeuta, a könyv szakmai lektora


„E könyv magyar nyelvű megjelenésével csaknem öt éves vágyam telje­sül. Hiánypótlónak érzem a homeopátiás alkatok jobb megértéséhez és az egyensúly-vesztett személyiségtípusok harmonizálásához, gyógyítá­sához is. Az Olvasónak és a Gyógyítónak úgy ajánlom, mint egy új, külön­leges „fogást” a svédasztalon, nem pedig mint az egyetlen lehetséges és egyetlen hatékony gyógyítási alternatívát. A gazdagon terített magyar­országi svédasztalon a homeopátiás pszichológia egy új íz, egy új élmény, egy új lehetőség. Nemcsak a nagyon bátor ínyencek számára javaslom a „megkóstolását”, hanem bárki olyan szakembernek és érdeklődőnek, aki saját vagy rokonai, ismerősei, páciensei testi-lelki problémáira, ezekkel kapcsolatos kérdéseire keres hiteles válaszokat. “

További információ Dr. Simon-Fiala Ágnesről: http://mellekhatasklinika.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.